Create impact with dynamic videos Get in touch

Efteling

Maak je eigen persoonlijke napretvideo met de Efteling-app

Een uniek aandenken aan jouw dagje in de Wereld vol Wonderen.

Tijdens een bezoek aan de Efteling worden al sinds jaar en dag vele foto’s gemaakt. Bijna iedereen heeft wel een foto van vroeger waar hij of zij op een Efteling-paddenstoel in het Sprookjesbos zit of zijn of haar oor erop houdt om te luisteren naar de muziek die eruit komt. Nu bestaat er ook de mogelijkheid om een extra bijzondere persoonlijke video te maken met de Efteling app.

Personal video
Een nieuwe module binnen de Efteling app geeft de bezoekers van het pretpark de mogelijkheid om een video te maken met zelf gemaakte foto's tijdens het Efteling bezoek. De gebruiker selecteert enkele foto's die gemaakt zijn tijdens de dag en vraagt de video aan. Binnen enkele minuten wordt de video toegestuurd in een email. 

Je eigen foto's
O.J. Punctuel geeft in de video een persoonlijke rondleiding door zijn Paleis der Fantasie. Op verschillende plekken ziet de gebruiker zijn of haar naam terugkomen. Daarnaast is er een speciale muur met fotolijstjes in het kantoor van O.J. Punctuel waar hij de foto's van de bezoeker heeft opgehangen. 

Hoe werkt het?
Log in op de gratis Efteling-app met jouw Efteling-account. Ga naar je account en klik op ‘Maak je eigen persoonlijke aftermovie.’ Vervolgens kies je maximaal 15 foto’s uit je eigen filmrol. Kies uit die foto’s één omslagfoto en geef je gezelschap een naam (let op: maximaal 15 karakters). Als je jouw keuzes bevestigd hebt, ontvang je de video op jouw e-mailadres. Dit kan 10 tot 15 minuten duren. Als je de video bekeken hebt, kun je deze opslaan op je telefoon en vervolgens delen via Social Media.

Waar komt het idee voor deze nieuwe functie vandaan?
Het idee voor deze video komt voort uit het E-nnovatie Lab. We vroegen aan Ronald Steenman (piloot van het project) en Robbert van Gorp (Product Owner E-nnovatie Lab) hoe dit project ontstaan is. Ronald vertelt: “Binnen het E-nnovatie Lab wordt er gezocht naar oplossingen voor vraagstukken van onze bezoekers, of ideeën die collega’s hebben aangedragen. In dit geval werd ons de vraag gesteld: ‘Hoe kunnen we de Efteling-beleving verlengen bij onze bezoekers? ’ Want wat zou het toch leuk zijn om ook ná je vertrek nog te genieten van de belevenissen van je Efteling-bezoek? Met een groep collega’s uit alle delen van de organisatie zijn we samen op zoek gegaan naar een oplossing, uiteindelijk hebben we gekozen voor de vorm van een persoonlijke napretvideo, waarin jouw eigen foto’s de hoofdrol spelen. We weten dat er veel foto’s gemaakt worden tijdens een Efteling-bezoek en dat het populair is om die onder het gezelschap te delen. Maar met een persoonlijke napretvideo wordt het écht bijzonder om terug te kijken op je bezoek. En in dit geval is die video ook echt ‘Eftelings’!”

Robbert geeft aan dat het geen eenvoudige klus was: “Het klinkt heel makkelijk, wat foto’s selecteren en dan een video laten genereren, maar dat bleek toch best ingewikkeld te zijn. We wilden er wel wat bijzonders van maken, dus hebben we gekozen voor een setting van de video in de Efteling, met onze Efteling-bewoners O.J. Punctuel, Pardoes, Roodkapje en Ruiter Thomas. De foto’s verschijnen met betoverend effect in de video. Het kiezen van de foto’s en het afspelen van de video wilden we via de Efteling-app laten lopen, maar we moeten rekening houden met andere ontwikkelingen in die app. Vandaar dat we een parallel proces hebben doorlopen om de ontwikkeling van de app niet in de weg te zitten. Ik denk dat we een heel mooi eindresultaat hebben behaald, daar zijn we als team echt trots op.”

WANT TO FIND OUT MORE?

Please send us a message and we are happy to help! Contact us